Drage učenke, dragi učenci, spoštovani starši!

Brezskrbne počitnice so se končale in zopet bomo učenci, delavci šole in starši skupaj ustvarili novo zgodbo, ki naj ima čimbolj srečen konec. Šolsko leto 2020/2021 se je zaradi širjenja bolezni Covid-19 začelo z nekaterimi omejitvami ter priporočili in preventivnimi ukrepi za zmanjšanje tveganja okužbe z novim koronavirusom. Pouk smo začeli po ”modelu B”, kar pomeni, da bomo večino časa preživeli v svojih matičnih učilnicah s svojimi sošolci in poskrbeli, da bodo stiki z ostalimi učenci šole minimalni, saj si želimo čim več šolskega leta preživeti v šoli. Pred nami je zahtevno leto, saj bomo morali pokazati še večjo mero strpnosti in odgovornosti za svoje zdravje in zdravje drugih.

Sicer pa v novo šolsko leto stopamo vsak s svojimi pričakovanji, načrti, željami, končni cilj pa nam mora biti vsem skupen: pridobiti kvalitetno in uporabno znanje ter okrepiti človeške vrednote kot imamo zapisano v naši viziji.

Novo šolsko leto je vedno nova priložnost za dosego vaših ciljev. Tudi letos bo tako. Seveda pa morate sami vedeti, kaj si želite doseči, imeti jasno zastavljene cilje ter veliko vztrajnosti in poguma, da jih uresničite. Če boste brali z razumevanjem, pri pouku sledili in poslušali razlage, sodelovali, redno pisali domače naloge ter se sproti učili, se nimate česa bati. Bodite vedoželjni, ustvarjalni, delavni, odgovorni in naj vam vsak neuspeh da novo moč, ki vas bo vodila do zastavljenega in želenega cilja. V veliko pomoč vam bodo tudi naše učiteljice in učitelji.

Upajmo, da nam bo v okviru projekta Erasmus+ uspelo izpeljati kakšno mobilnost v države, s katerimi mednarodno sodelujemo. Če nam to ne bo uspelo, se boste pa sigurno virtualno povezali z učenci iz Španije, Italije, Grčije in Velike Britanije, zato se pridno učite tujih jezikov, da bo komunikacija lažje stekla.

 

  • Spoštovani starši, želimo, da boste nam in svojim otrokom pomagali na poti do znanja. Računamo na vašo podporo, predvsem pa na vaše zaupanje v naše delo. Bodite zgled svojim otrokom in jim pomagajte krepiti človeške vrednote, kot so poštenje, spoštovanje drugih in drugačnih, prijaznost, vztrajnost, vljudnost, ljubezen.
    Matejka Zendzianowsky -
    Ravnateljica

Drage učenke, dragi učenci, želim, da v šolskem letu 2020/2021 kljub vsem omejitvam, ki jih prinaša, pridobite veliko novega znanja, da ga uspešno zaključite ter skupaj z nami doživite veliko lepih in prijetnih trenutkov.