Drage učenke, dragi učenci, spoštovani starši!

Brezskrbne počitnice so se končale in zopet bomo učenci, delavci šole in starši skupaj ustvarili novo zgodbo, ki naj ima čimbolj srečen konec. Šolsko leto 2019/2020 nas je povezalo in z medsebojnim zaupanjem ter odprtimi in iskrenimi odnosi bomo vsi poskrbeli, da bo čim lepše. Vanj sicer stopamo vsak s svojimi pričakovanji, načrti, željami, končni cilj pa nam mora biti vsem skupen: pridobiti kvalitetno in uporabno znanje ter okrepiti človeške vrednote kot imamo zapisano v naši viziji.

Drage učenke in učenci, novo šolsko leto je nova priložnost, da dosežete tisto, kar vam morda še ni uspelo oz. kar si želite. Znanje naj bo tista vrednota, za katero se morate truditi celo leto. S sodelovanjem pri pouku, poslušanjem razlage, z vestnim opravljanjem svojih šolskih obveznosti in sprotnim učenjem bo doseganje te vrednote lažje. Včasih se vam bo tudi kaj ponesrečilo, a neuspeh naj vas ne ustavi, še naprej se trudite in vztrajajte, na vaši poti do znanja pa vam bomo z največjim veseljem pomagali vsi strokovni delavci, ki se bomo poleg tega trudili tudi za zdrav način življenja in delovanja šole, saj se je naša šola priključila mreži Zdravih šol.

Letos nas čaka še mednarodno sodelovanje s šolami iz Španije, Italije, Grčije in Velike Britanije, s katerimi smo povezani v projektu Erasmus+. Načrtovane so tudi mobilnosti učencev v te države, kar naj vam bo dodatna motivacija za učenje tujih jezikov. Še naprej bomo za vas, dragi učenci, izvajali dejavnosti razširjenega programa in če boste le imeli čas, jih obiskujte.

  • Spoštovani starši, želimo, da boste nam in svojim otrokom pomagali na poti do znanja. Računamo na vašo podporo, predvsem pa na vaše zaupanje v naše delo. Bodite zgled svojim otrokom in jim pomagajte krepiti človeške vrednote, kot so poštenje, spoštovanje drugih in drugačnih, prijaznost, vztrajnost, vljudnost, ljubezen.
    Matejka Zendzianowsky -
    Ravnateljica

Želim, da bo šolsko leto 2019/2020 prijetno, zanimivo, uspešno in polno lepih trenutkov prepletenih z veliko novega znanja.

Oglejte si še poslanici, ki sta ju ob začetku novega šolskega leta pripravila šolski minister dr. Jernej Pikalo in župan občine Šentjur mag. Marko Diaci.

POSLANICA MINISTRA

POSLANICA ŽUPANA